Nieuws

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Honig en Honig.

Wat is een bijzonder risico bij het vervoer van luiers? En waar moet u op letten in geval van schade? Het verzekeren van goederen tijdens transport kent vele uitdagingen. Onze adviseur helpt u graag op weg naar het beste advies. Weet u bijvoorbeeld het antwoord op de volgende vragen?
Cybersecurity, als ondernemer kunt u er tegenwoordig niet meer omheen. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers, groot en klein, jaarlijks te maken krijgt met een cyberincident. Waar begint u met digitale beveiliging en waar moet u op letten? Samen met de cyberspecialisten van Digital Trust Center kunt u cybercriminelen buiten de deur van je onderneming te houden.
Schadevrije jaren kunnen vanaf 2022 na overlijden worden overgedragen aan de achtergebleven partner en verdeeld worden onder ex-partners na een scheiding. Ook kunnen vanaf 1 januari opgebouwde schadevrije jaren uit het buitenland en door leasen worden overgenomen.
Vanuit een verzuimverzekering vergoeden verzekeraars de verzekerde kosten van loondoorbetaling bij verzuim van werknemers. Ook wanneer dit vanwege het coronavirus is. Voorwaarde voor het ontvangen van een vergoeding vanuit de verzuimverzekering, is dat een werknemer door ziekte zijn werkzaamheden niet kan uitvoeren. Wij zetten de meest gestelde vragen over het coronavirus en de dekking van de verzuimverzekering en collectieve inkomensverzekeringen voor u op een rij.
Bij de klantenservice van de RDW merken ze dat bij sommige eigenaren misverstanden bestaan over de registratie van (land)bouwvoertuigen. Die kunnen vergaande gevolgen hebben, omdat u maar tot 1 januari 2022 kunt registreren. Daarna kan dat alleen via een keuring – en dat is veel lastiger en duurder. Het RDW heeft 7 veel voorkomende misverstanden op een rij gezet.
Beide zijn verzekeringen voor inzittenden (zoals bestuurder/chauffeur en passagiers) die u als aanvulling op uw autoverzekering kunt afsluiten. Maar let op! Er zijn forse verschillen tussen een Ongevallen Verzekering Inzittenden (OVI) en een Schade Verzekering Inzittenden (SVI)?
In de afgelopen jaren heeft ASR de polisvoorwaarden een aantal keren aangepast. Dit doen zij om hun polisvoorwaarden aan te laten sluiten bij ontwikkelingen in de markt. Daarnaast heeft de verzekeraar tekstuele verbeteringen doorgevoerd om de polisvoorwaarden steeds beter leesbaar en begrijpelijker te maken. Op deze pagina vindt u de wijzigingen die zij vanaf 01-01-2022 gaan doorvoeren.
Het minimumloon 2022 is bekend. Fulltime werknemers vanaf 21 jaar krijgen minimaal 1725,00 euro per maand. Wat moet u betalen per leeftijd, per week, dag en uur? Bekijk een overzicht van de minimumlonen in 2022.
Kleine werkgevers krijgen een tegemoetkoming voor de kosten van de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte. Deze compensatie staat in de begroting voor 2022 van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Het premiepercentage en de voorwaarden van de verzuimverzekering van Allianz zijn aangepast. Daarnaast hebben zij verbeteringen doorgevoerd in de polisvoorwaarden van hun WIA-verzekeringen. Vanaf half oktober 2021 ontvangen klanten de aangepaste voorstellen voor 2022.
Vanaf 1 oktober 2021 is de overstromingsdekking voor niet-primaire waterkeringen automatisch meeverzekerd. Deze dekking geldt voor alle particulieren als zakelijke verzekeringen van Nationale-Nederlanden, OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren. Hiermee krijgt u als klant meer duidelijkheid over wat wel en niet is gedekt bij schade door overstroming.
Bedrijven zijn kwetsbaar voor virussen, hacks, ransomware, phishing en datalekken. Uit internationaal onderzoek blijkt dat 68% van de Nederlandse bedrijven in 2019 slachtoffer was van cybercrime. Met een cyberverzekering beschermt u uw bedrijf tegen schade door cyberincidenten. Cybercrime heeft enorme gevolgen voor uw bedrijf. Financieel, maar ook voor uw integriteit of imago. In dit artikel leest u wat een cyberverzekering precies is en waar u op moet letten als u een cyber risk verzekering afsluit.
Duizenden bedrijven en particulieren moeten hun (land)bouwvoertuigen nog registreren. Doen ze dit niet voor 1 januari 2022, dan mogen ze daarna niet meer met hun voertuig de weg op. Op dit moment is nog slechts de helft van de verwachte 550.000 voertuigen geregistreerd.
Op 21 september 2021 (Prinsjesdag) heeft het demissionaire kabinet de overheidsplannen voor 2022 bekendgemaakt. Een demissionair kabinet maakt geen nieuw beleid meer, daarom zijn de plannen inhoudelijk beperkter dan in andere jaren. We vatten ze voor je samen.
U wilt uw goederen van A naar B vervoeren. Maar wat zijn de transportrisico’s? Worden uw goederen over land, over zee of door de lucht vervoerd? Wat is de omvang en de waarde van het transport? En bij wie liggen de risico’s? De transportsector is complex. Het verzekeren van goederentransport vraagt dan ook om specifieke kennis en die bieden wij u graag!