T: 072-5642669 | E: info@honigenhonig.nl

U bevindt zich hier:Particulier»Particuliere verzekeringen»Zorgverzekeringen»Tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Tandartsverzekering Pixabay

Met de tandartsverzekering kunt u de kosten van mondzorg verzekeren. De verschillende dekkingen en premies maken het lastig om de juiste tandartsverzekering te vinden en een vergelijking van de polisvoorwaarden en de vergoedingen is haast onmogelijk. Honig en Honig biedt u tandartsverzekeringen van geselecteerde aanbieders, waarmee wij een zorgarrangement hebben voor uitstekende voorwaarden en een lage premie door een extra korting.

Vergelijk nu uw zorgverzekering

Dekking

Voor de mondzorg die niet vergoedt wordt door de basisverzekering, kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld voor de vergoeding van de tandarts of mondhygiënist. Dit is niet verplicht. Iedere Nederlander van achttien jaar en ouder is wel verplicht een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u vrijwillig een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Een aanvullende tandartsverzekering dekt kosten voor mondzorg, die de basisverzekering niet of niet helemaal vergoedt.

De basisverzekering

De basisverzekering dekt de kosten van medische behandeling. Dit doet de verzekering volgens een vast pakket aan zorg, dit staat in de wet. Sommige behandelingen krijgt u helemaal vergoed, andere gedeeltelijk.

De aanvullende tandartsverzekering

Stelt u prijs op vergoedingen voor behandelingen door uw tandarts of mondhygiënist? Dan heeft het zin om een aanvullende tandartsverzekering te zoeken die dit dekt, een aanvullende zorgverzekering kan dan zin hebben. 

Dekking tandartsverzekering

De kosten voor de tandarts en een mondhygiënist kunnen hoog oplopen. Wij bieden u graag de beste tandartsverzekering, waarbij u zelf het bedrag kiest dat u maximaal vergoed krijgt. Onder de tandartsverzekering vallen een groot aantal behandelingen:

  • Bezoek aan de tandarts voor een controle
  • Vullen van gaatjes
  • Schoonmaken van uw gebit
  • Röntgenfoto’s
  • Verdovingen
  • Kronen
  • Implantaten

Verzekeraars vergoeden vaak tot 100% van uw tandartskosten en 75% van de kosten van uw mondhygiënist tot het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Het bleken van uw tanden of een abonnement voor de tandarts vergoeden verzekeraars vaak niet. De polisvoorwaarden bepalen de vergoedingen en deze verschillen per verzekeraar.

Een tandartsverzekering is geschikt voor iedereen van 18 jaar en ouder

Tandartskosten voor kinderen tot achttien jaar zijn in veel gevallen verzekerd via de basisverzekering. Daarna zijn de kosten voor eigen rekening. Bent u banger voor de rekening dan voor de handelingen van uw tandarts? Dan is het goed de tandartsverzekering af te sluiten.

Keuzes tandartsverzekering

Bij de meeste verzekeraars kunt u kiezen uit verschillende tandartsverzekeringen. U bepaalt zelf de hoogte van de maximale vergoeding.

Vergoeding tandarts­verzekering

Maximaal € 250,- per jaar

Maximaal € 500,- per jaar

Maximaal € 750,- per jaar

Maximaal € 1.000,- per jaar

Maximaal € 1.500,- per jaar

Met de tandartsverzekering heeft u bovenop de vergoedingen een ongevallendekking voor mondzorg. Heeft u schade aan uw gebit door een ongeluk? De verzekeraars vergoeden vaak tot een maximaal verzekerd bedrag per gebeurtenis. Deze dekking verschilt per aanbieder.

Aanvullende zorgverzekering niet verplicht

Een aanvullende tandartsverzekering is niet verplicht. De verzekeraar heeft voor de aanvullende verzekering geen wettelijke acceptatieplicht en kan dus iemand weigeren.

Geen acceptatieplicht zorgverzekeraar

Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht voor de aanvullende tandartsverzekering. Een verzekeraar kan u vragen stellen over uw (tand)gezondheid voordat de verzekeraar u accepteert of zelfs weigeren als klant.

Meer in deze categorie: Basisverzekering »