T: 072-5642669

U bevindt zich hier:Particulieren»Zorgverzekeringen»Tandartsverzekering

Tandartsverzekering

Tandartsverzekering Pixabay

Met de tandartsverzekering kunt u de kosten van mondzorg verzekeren. De verschillende dekkingen en premies maken het lastig om de juiste tandartsverzekering te vinden en een vergelijking van de polisvoorwaarden en de vergoedingen is haast onmogelijk. Honig en Honig biedt u tandartsverzekeringen van geselecteerde aanbieders, waarmee wij een zorgarrangement hebben voor uitstekende voorwaarden en een lage premie door een extra korting.

Vergelijk nu uw zorgverzekering

Dekking

Voor de mondzorg die niet vergoedt wordt door de basisverzekering, kunt u een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld voor de vergoeding van de tandarts of mondhygiënist. Dit is niet verplicht. Iedere Nederlander van achttien jaar en ouder is wel verplicht een basisverzekering af te sluiten. Daarnaast kunt u vrijwillig een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Een aanvullende tandartsverzekering dekt kosten voor mondzorg, die de basisverzekering niet of niet helemaal vergoedt.

De basisverzekering

De basisverzekering dekt de kosten van medische behandeling. Dit doet de verzekering volgens een vast pakket aan zorg, dit staat in de wet. Sommige behandelingen krijgt u helemaal vergoed, andere gedeeltelijk.

De aanvullende tandartsverzekering

Stelt u prijs op vergoedingen voor behandelingen door uw tandarts of mondhygiënist? Dan heeft het zin om een aanvullende tandartsverzekering te zoeken die dit dekt, een aanvullende zorgverzekering kan dan zin hebben. 

Dekking tandartsverzekering

De kosten voor de tandarts en een mondhygiënist kunnen hoog oplopen. Wij bieden u graag de beste tandartsverzekering, waarbij u zelf het bedrag kiest dat u maximaal vergoed krijgt. Onder de tandartsverzekering vallen een groot aantal behandelingen:

  • Bezoek aan de tandarts voor een controle
  • Vullen van gaatjes
  • Schoonmaken van uw gebit
  • Röntgenfoto’s
  • Verdovingen
  • Kronen
  • Implantaten

Verzekeraars vergoeden vaak tot 100% van uw tandartskosten en 75% van de kosten van uw mondhygiënist tot het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Het bleken van uw tanden of een abonnement voor de tandarts vergoeden verzekeraars vaak niet. De polisvoorwaarden bepalen de vergoedingen en deze verschillen per verzekeraar.

Een tandartsverzekering is geschikt voor iedereen van 18 jaar en ouder

Tandartskosten voor kinderen tot achttien jaar zijn in veel gevallen verzekerd via de basisverzekering. Daarna zijn de kosten voor eigen rekening. Bent u banger voor de rekening dan voor de handelingen van uw tandarts? Dan is het goed de tandartsverzekering af te sluiten.

Keuzes tandartsverzekering

Bij de meeste verzekeraars kunt u kiezen uit verschillende tandartsverzekeringen. U bepaalt zelf de hoogte van de maximale vergoeding.

Vergoeding tandarts­verzekering

Maximaal € 250,- per jaar

Maximaal € 500,- per jaar

Maximaal € 750,- per jaar

Maximaal € 1.000,- per jaar

Maximaal € 1.500,- per jaar

Met de tandartsverzekering heeft u bovenop de vergoedingen een ongevallendekking voor mondzorg. Heeft u schade aan uw gebit door een ongeluk? De verzekeraars vergoeden vaak tot een maximaal verzekerd bedrag per gebeurtenis. Deze dekking verschilt per aanbieder.

Aanvullende zorgverzekering niet verplicht

Een aanvullende tandartsverzekering is niet verplicht. De verzekeraar heeft voor de aanvullende verzekering geen wettelijke acceptatieplicht en kan dus iemand weigeren.

Geen acceptatieplicht zorgverzekeraar

Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht voor de aanvullende tandartsverzekering. Een verzekeraar kan u vragen stellen over uw (tand)gezondheid voordat de verzekeraar u accepteert of zelfs weigeren als klant.

Pin it
Meer in deze categorie: Basisverzekering »

Nieuws

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Kosten bedrijfsarts blijven voor rekening werkgever

Het kabinet is niet van plan de bekostiging van de bedrijfsartsen weg te halen bij werkgevers en voortaan via de Zorgverzekeringswet te laten lopen. Dat stelt staatssecretaris Van Ark duidelijk in antwoord op Kamervragen.

Lees meer ...

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Eerste Kamer neemt wetsvoorstel vergoeding affectieschade aan

Nabestaanden van overleden slachtoffers en naasten van mensen met ernstig en blijvend letsel als gevolg van een ongeluk, geweldsmisdrijf of medische fout krijgen recht op een schadevergoeding. De Eerste Kamer stemde vanmiddag in met het wetsvoorstel...

Lees meer ...

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Verzekeraars en brandweer slaan alarm: helft bedrijven failliet na brand

Veel ondernemers onderschatten de impact van een (grote) brand op de continuïteit van hun bedrijf. Ongeveer de helft van de ondernemingen is na zo’n brand binnen twee jaar failliet. Een gezamenlijke visie van het Verbond van Verzekeraars en de brandw...

Lees meer ...

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

Informatie voor relaties van Honig en Honig over de Verwerkingsovereenkomst (AVG)

U heeft er vast al iets over gelezen. Op 25 mei a.s. treedt in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming, AVG, in werking. Deze (Europese) verordening heeft tot doel burgers extra bescherming te bieden op het gebied van privacy. Uiteraard...

Lees meer ...

Einde overgangsregeling Arbowet

Einde overgangsregeling Arbowet

De vernieuwde Arbowet is op 1 juli 2017 ingegaan. De overgangsregeling van 1 jaar eindigt op 1 juli 2018. Vanaf dat moment moeten alle werkgevers aan alle verplichtingen vanuit de Arbowet voldoen.

Lees meer ...

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Verzilverhypotheek biedt uitkomst voor “arme” ouderen

Ouderen met weinig inkomen, maar wel met een woning met een behoorlijke overwaarde én geen mogelijkheid om die overwaarde te verzilveren. Oftewel ‘steenrijk, maar geldarm’. Daar lijkt nu verandering in gekomen. Met de Verzilverlening van de Stichting...

Lees meer ...