T: 072-5642669

Bemiddeling

Bemiddeling Pixabay

Wij starten met bemiddeling van een verzekering of financieel product nadat u akkoord bent gegaan met ons advies of nadat u ons opdracht geeft voor het afsluiten van een contract of polis. Dit kan telefonisch of via onze webmodules. Afhankelijk van de door u gewenste werkwijze wordt een opdracht tot dienstverlening opgemaakt, zodat u voorafgaand aan uw opdracht weet met welke bemiddelingskosten u te maken kunt krijgen.

Welke bemiddelingswerkzaamheden voeren wij voor u uit?

Offerte

Als u heeft gekozen voor advies, dan verzorgen wij de offerte van de geadviseerde aanbieder uit onze marktvergelijking.
Wenst u geen advies, dan kunt u voor veel producten online een vergelijking maken en een offerte aanvragen van de door u geselecteerde aanbieder.

Aanvraag

Wenst u de geadviseerde verzekering of financieel product af te sluiten dan kunnen wij voor u de aanvraag verzorgen. Wij vullen dan samen met u het aanvraagformulier in en wij organiseren alle benodigde documenten en leveren deze aan bij de bank, pensioenfonds of verzekeraar. U kunt er ook voor kiezen om zelf uw aanvraag te regelen, met of zonder onze hulp.

Per product kunnen de benodigde documenten verschillen, bij het aanvragen van een hypotheek moeten andere documenten aangeleverd worden dan bij een pensioencontract. Wij kunnen u daar uitstekend bij helpen.

Gezondheidsverklaring

Bij arbeidsongeschiktheids-, inkomens- en levensverzekeringen is vaak een gezondheidsverklaring nodig voor de acceptatie van de aangevraagde verzekering. Wij kunnen u daarbij helpen en de benodigde formulieren voor u invullen een aanleveren bij de aanbieder.

Keuring

In sommige gevallen kan een keuring van toeppassing zijn, waarbij wij de afspraak en de benodigde documenten voor u kunnen regelen.

Inspectie

Bij bedrijfsverzekeringen of speciale schadeverzekeringen kan de verzekeringsmaatschappij een inspectie laten uitvoeren op de locatie van het risicoadres ter beoordeling van het aangeboden risico. Wij zijn klanten van dienst door deze afspraak te begeleiden en de inspectierapporten of bezoekverslag op te vragen en te controleren, zodat u de juiste condities, premie, preventie-eisen en polisvoorwaarden conform afspraak krijgt.

Poliscontrole

Nadat de aanbieder uw aanvraag heeft geaccepteerd ontvangen wij diverse documenten, zoals een polis, de nota, de polisvoorwaarden, etc. Na ontvangst van alle contractinformatie controleren wij de afgegeven polis en bij behorende documenten. Per productsoort zijn de contract documenten verschillend. Wij controleren bijvoorbeeld ook overeenkomsten die bij collectief pensioen van toepassing zijn.

Digitale polismap

Nadat uw aanvraag geaccepteerd is wordt uw contract opgenomen in onze polisadministratie. Hierdoor krijgt u de beschikking over een digitale polismap, zodat uw portefeuille bij Honig en Honig altijd online beschikbaar is

Voor welke aanbieders bemiddelen wij?

Wij werken samen met diverse banken, verzekeraars, serviceproviders en volmachten. Hierdoor beschikken wij over een palet van meer dan 100 aanbieders van verzekeringen en financiële producten. Hierdoor kunnen wij u onafhankelijk en objectief adviseren. Wij zijn op geen enkele wijze verbonden aan een aanbieder. Wij geven u graag op verzoek een overzicht van onze aanbieders en leveranciers.

Breed assortiment

Honig en Honig bemiddelt in verzekeringen en financiële producten om de belangrijkste risico’s af te dekken of vermogen op te bouwen. We onderscheiden hierin de volgende branche, productsoorten en verzekeringen:

  • Beleggen
  • Hypotheken
  • Inkomensverzekeringen
  • Levensverzekeringen
  • Pensioen
  • Schadeverzekeringen
  • Sparen
  • Zorgverzekeringen
Pin it
Meer in deze categorie: Verlenging van uw pensioencontract? »

Nieuws

Honig en Honig uw Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®)!

Honig en Honig uw Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®)!

Honig en Honig beschikt sinds kort over een Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement. Wim Honig heeft het diploma Register Adviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI®) behaald. Deze opleiding legt een goede basis voor adviezen over (verzekerd...

Lees meer ...

Klaar voor de nieuwe arbowet? Nog 1 maand tot 1 juli 2018!

Klaar voor de nieuwe arbowet? Nog 1 maand tot 1 juli 2018!

Binnenkort is het zover. Dan is het 1 juli 2018, hét moment waarop werkgevers alles geregeld moeten hebben in het kader van de nieuwe Arbowet. Voor de invoering van de nieuwe regels in de Arbowet en het Arbobesluit hebben werkgevers en/of de HR-afdel...

Lees meer ...

De Amersfoortse biedt een AOV voor zware beroepen

De Amersfoortse biedt een AOV voor zware beroepen

Ook in de huidige discussie over de verhoging van de AOW-leeftijd doemen ze weer op: de zware beroepen. Deze maken het voor mensen op de arbeidsmarkt nauwelijks haalbaar om langer door te werken. Inkomensverzekeraar De Amersfoortse speelt op de discu...

Lees meer ...

Rendementen op beschikbare premieregelingen lopen sterk uiteen

Rendementen op beschikbare premieregelingen lopen sterk uiteen

Het rendement dat pensioendeelnemers maken met hun beschikbare premieregeling varieert sterk. Dat concludeert actuarieel adviesbureau LCP uit een onderzoek naar producten met een neutrale beleggingslifecycle. De rendementen lopen uiteen van 4% tot 14...

Lees meer ...

AOV's schaars onder ZZP-ers

AOV's schaars onder ZZP-ers

In 2016 was 19 procent van de 895 duizend zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) met een hoofdinkomen uit ondernemerschap verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. In de jaren daarvoor is dit aandeel steeds gedaald. In 2011 betaalde nog ruim 23 procen...

Lees meer ...

De AVG voor het MKB (ondernemers)

De AVG voor het MKB (ondernemers)

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geldt voor alle ondernemers. Heeft u een klantenbestand of een personeelsadministratie? Dan verwerkt u persoonsgegevens. In deze Brochure (pdf, 11 pagina's) leest u wat u moet doen.

Lees meer ...