Invalidenwagen verzekeren

Invalidenwagen verzekeren Pixabay

Invalidenwagen verzekeren - Bereken uw premie en verzeker uw invalidenwagen online. Ruime dekking, scherpe premie en uitstekende polisvoorwaarden! Als u de invalidenwagen wilt verzekeren kunt u kiezen uit de volgende dekkingen: WA-verzekering, Cascoverzekering en Rechtsbijstandverzekering.

Invalidenwagen verzekeren

De Invalidenwagenverzekering, ook voor uw elektrische rolstoel of scootmobiel!

De Invalidenwagenverzekering is geschikt voor de verzekering van uw open invalidenvoertuig (rolstoel of scootmobiel) of overdekt invalidenvoertuig

Welk soort verzekering is dit?

De Invalidenwagenverzekering vergoedt schade aan of door uw invalidenvoertuig. De WA-verzekering is verplicht. U kunt aanvullend een cascoverzekering afsluiten.

Wat is verzekerd?

U bent wettelijk verplicht om uw invalidenvoertuig te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WA). Als u aansprakelijk bent voor schade die met of door uw invalidenvoertuig is gemaakt, dan vergoeden verzekeraars de financiële gevolgen daarvan. Als zij vinden dat u niet aansprakelijk bent, dan nemen zij het voor u op. Schade aan uw eigen voertuig kunt u verzekeren met de casco-verzekering.

Verzekerd bedrag

Er geldt een maximaal verzekerd bedrag conform wetgeving voor aansprakelijkheid bij letsel en overlijden en voor aansprakelijkheid bij schade aan spullen.

Keuze: Casco Dekking

Naast de WA-dekking kunt u zich verzekeren voor schade aan uw eigen invalidenvoertuig. U bent verzekerd voor schade door brand en ontploffing, diefstal, storm of hagel, ruitschade, schade door uw eigen schuld en voor schade die anderen aan uw invalidenvoertuig toebrengen.

Keuze: Soort voertuig

U kunt zowel een open als een overdekt invalidenvoertuig bij ons verzekeren. Met de Invalidenwagenverzekering verzekert u overdekte invalidenvoertuigen alleen voor bestuurders met een lichamelijke beperking.

Keuze: Rechtsbijstandverzekering

U krijgt rechtshulp om schade te verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt. Verder helpen verzekeraars u als u voor de rechter moet komen of als de politie uw invalidenvoertuig in beslag neemt.

Wat is niet verzekerd?

Hieronder staan een aantal uitsluitingen. U leest hier meer over in de polisvoorwaarden of vraag het aan onze assurantieadviseur.

Uitsluitingen

U bent niet verzekerd bij schade door opzet, schade doordat u zonder rijbewijs rijdt (terwijl dit wel wettelijk verplicht is), schade terwijl u in een opgevoerd invalidenvoertuig rijdt, schade tijdens een snelheidswedstrijd of schade tijdens verhuur van uw brommer. Het kan gebeuren dat u iets heeft gedaan waardoor verzekeraars op grond van de polisvoorwaarden de schade niet hoeven te vergoeden. Omdat de uitsluiting niet geldt voor de tegenpartij, moeten zij zijn schade vergoeden. Daarna zullen zij de schade op u verhalen.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Eigen risico

U heeft een verhoogd eigen risico bij schade door een bestuurder die jonger is dan 24 jaar op de module WA en op de module Casco. Dit eigen risico geldt niet als de bestuurder die bij de verzekeringsmaatschappij bekend is als hoofdbestuurder jonger is dan 24 jaar. Voor de module Casco geldt daarnaast een standaard eigen risico per gebeurtenis.

Waar ben ik gedekt?

De Invalidenwagenverzekering verzekert u binnen de Europese Unie. Als u daar om vraagt, dan krijgt u van de verzekeraar een Groene kaart. Zij verzekeren u dan ook in de landen die op de Groene kaart staan. Ook staat hierop tot wanneer de Groene kaart geldig is.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de Invalidenwagenverzekering aanvraagt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. Belangrijke veranderingen moet u zo snel mogelijk aan ons doorgeven. Denk bij een verandering bijvoorbeeld aan een andere regelmatige bestuurder, eigenaar of kentekenhouder of een ander woonadres van de regelmatige bestuurder.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt ervoor kiezen om de premie per maand, per kwartaal of per jaar te betalen. U kunt betalen via automatische incasso. Afhankelijk van de gekozen betalingstermijn kunt u ook per (digitale) nota betalen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De Invalidenwagenverzekering begint op de datum die op het polisblad staat. De dekking eindigt op de datum dat uw Invalidenwagenverzekering stopt.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Er is geen opzegtermijn. U mag de Invalidenwagenverzekering op elk moment stoppen door dat schriftelijk aan ons of de verzekeraar te laten weten.

Premie gestegen?

De premies van de invalidenwagenverzekering of Invalidenvoertuigverzekering voor uw Scootmobiel of Invalidenauto zijn de afgelopen jaren fors gestegen.

Premievergelijking

Op basis van een vergelijking bieden wij de Invalidenvoertuigverzekering aan van Klaverblad.

Overstappen?

Overstappen kan zeker de moeite waard zijn, Er zij grote verschillen in condities, premie en polisvoorwaarden. Diverse verzekeraars zijn zelfs gestopt met de invalidenwagenverzekering. De invalidenwagenverzekering of invalidenvoertuigverzekering (Scootmobielverzekering) is dagelijks opzegbaar door het verzekeringsplaatje terug te sturen aan de aanbieder/verzekeraar. U krijgt dan een premierestitutie van de verzekeringsmaatschappij

Nieuwe invalidenwagenverzekering aanvragen?

U kunt online uw nieuwe invalidenwagenverzekering of Invalidenvoertuigverzekering aanvragen. Vul de benodigde gegevens in en verstuur uw aanvraag.

Wetgeving scootmobiel, invalidenauto of brommobiel?

In onderstaande tabel van Vos Minicars wordt duidelijk wanneer u te maken heeft met een scootmobiel, invalidenauto of brommobiel.

  Scootmobiel Invalidenauto Brommobiel
Toegestaan op snelweg Nee Nee Nee
Toegestaan op autoweg Nee Nee Nee
Toegestaan op 50/80 km weg Ja* Ja* Ja*
Toegestaan op fietspad Ja Ja Nee
Toegestaan op trottoir Ja Ja Nee
Toegestaan in wandelgebieden Ja Ja Nee
Toegestaan in winkelpromenade Ja Ja Nee
Parkeren op trottoir Ja Ja Nee
Rijbewijs Nee Nee Nee**
Bromfietscertificaat/rijbewijsAM Nee Nee Verplicht***
Max. snelheid van het voertuig 18 45 45
Officieel hulpmiddel Ja Ja Nee
Benzine,diesel,elektromotor Elektro Alle Diesel
Breedte 1.10 m 1.10 m ca 1.40 m
Wegenbelasting Nee Nee Nee
Gordelplicht Nee Nee Ja
Max. aantal personen 1 Meer als 2 2
Aanpasbaar aan lichamelijke beperkingen beperkt uitgebreid beperkt
Kenteken Nee Nee Ja****

* Indien niet verboden voor tractoren en bromfietsen
** Rijvaardigheidstest voor WA-Casco verzekering
*** Of rijbewijs B
**** Vanaf 1 september 2005 verplicht

Bron: Vos Minicars

Meer weten over het verzekeren van uw invalidenwagen?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over de invalidenwagenverzekering of invalidenvoertuigverzekering? Neem dan contact met ons en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij  zijn u graag van dienst met onafhakelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer.