Honig en Honig gesloten op Goede vrijdag en 2e paasdag!

Op Goede Vrijdag 29 maart 2024 en op Tweede Paasdag 1 april 2024 is het kantoor van Honig en Honig gesloten.

Voor noodgevallen zijn wij indirect bereikbaar via 072-5642669 of via info@honigenhonig.nl. 

Preventie keukeninrichting

In bedrijfskeukens liggen veel risico’s op de loer. Brand, bijvoorbeeld. Maar ook ongelukken. Met eenvoudige maatregelen kunt u de risico’s flink beperken.

Uw keukenapparatuur

  • Hou uw keukenapparatuur, gasslangen en elektrische aansluitingen in goede staat.
  • Laat de apparatuur en de aansluitmaterialen elk jaar door de leverancier controleren en zo nodig repareren.
  • Vervang een gasslang na drie tot vijf jaar.
  • Hou de apparatuur schoon en ververs de frituurolie regelmatig.

Uw afzuiginstallatie

  • Reinig de vetfilters regelmatig. Bij dagelijks gebruik van de keuken minimaal één keer per week, anders minimaal één keer per maand.
  • Schakel voor de afzuigkanalen en de ventilator uw leverancier of een gespecialiseerd bedrijf in. Let erop dat deze is aangesloten bij het Nederlands Verbond Reinigingsspecialisten Luchtbehandelingsystemen (NVRL).

Uw gastoestellen

  • Kies voor gasapparatuur met vlambeveiliging.
  • Test elke week of de gasveiligheidsklep goed werkt. Twijfelt u daaraan? Schakel dan een erkend installateur in.
  • Controleer uw gasslangen elk jaar. Heeft u geen speciale onderhoudsvrije gasslangen? Vervang ze dan elke vijf jaar. Of eerder, als u scheurtjes of andere onregelmatigheden ziet.

De veiligheid van uw medewerkers

  • Zorg voor goed verlichte, opgeruimde werkplekken.
  • Voorkom gladde vloeren.
  • Zorg dat uw medewerkers voorzichtig omgaan met messen en weten hoe apparatuur werkt.
  • Zorg dat uw medewerkers weten hoe de blusmiddelen werken.

Brand blussen

  • Blus brandend frituurvet of pannen met olie nooit met water, maar gebruik een deksel die goed past of een speciale vetbrandblusser.
  • Hang blusdekens op goed bereikbare plekken.
  • Laat uw blusmiddelen regelmatig controleren.
  • Lees meer tips om brand te blussen

Heeft u vragen over schadepreventie?

Honig en Honig adviseert u graag over hoe u de kans op schade vermindert. Onze adviseur staat voor u klaar.

Meer weten over uw horeca of bedrijfsverzekeringen?

Heeft u vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte voor uw horecaverzekeringen of bedrijfsverzekeringen? Neem dan contact op met Honig en Honig en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling, professioneel polisbeheer en service bij schade.

Wilt u weten welke risico's uw bedrijf loopt? Dan kunnen wij u helpen met een risicoscan.