Quad verzekering

Quad verzekering Pixabay

Quad verzekering - Met de quad verzekering is uw quad of ATV goed verzekerd. Vul uw gegevens in, kies de gewenste dekkingen (WA, Beperkt Casco en Volledig Casco) en aanvullende verzekeringen. Bereken en vergelijk de premie en vraag een vrijblijvende offerte aan of sluit de quad verzekering direct af. Direct dekking, scherpe premie, hoge no-claim korting en uitstekende polisvoorwaarden!

Quad verzekering (ATV) direct aanvragen

Online uw quad verzekering aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in en bereken direct de premie voor uw quad verzekering. Vraag online een offerte aan of sluit direct uw quad verzekering af. Als u zelf uw quad verzekering afsluit, dan is er geen sprake van advies. Wilt u wel advies over bijvoorbeeld de dekking? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Dekkingen quad verzekering

De quad verzekering biedt u de volgende dekkingen:

 • WA ( Wettelijke Aansprakelijkheid )
  WA is de minimale dekking voor de Quad Verzekering. Deze dekking is wettelijk verplicht. Bij deze dekking wordt schade vergoed die u met uw Quad aan anderen veroorzaakt en waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent. Schade aan uw eigen quad is niet gedekt.
 • WA + Casco ( WA + aanrijding / All Risk]
  WA + Casco dekt naast de voorgaande dekking ook de overige schade aan uw quad, bijvoorbeeld wanneer u zelf onderuit gaat met uw Quad.

Overzicht dekking(en) quad verzekering

Schade/dekkingen

WA

WA + Casco

Schade aan anderen 

X

X

Brand, explosie en kortsluiting 

 

X

Ruitbreuk 

 

X

Aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren 

 

X

Overstroming, aardbeving, storm of hagel 

 

X

Vervoer van het voertuig (m.u.v. schrammen, lakschade) 

 

X

Botsen en omslaan 

 

X

Te water raken 

 

X

Andere schade van buitenaf

 

X

 

Welk soort verzekering is de quad verzekering?

De quad verzekering vergoedt schade die u met uw quad veroorzaakt. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. U kiest zelf uw aanvullende dekkingen.

Wat is verzekerd met de quad verzekering?

De quad verzekering vergoedt schade die u met uw quad veroorzaakt. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht. U kiest zelf uw aanvullende dekkingen.

Aansprakelijkheid (WA)

Veroorzaakt u met uw quad schade aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders? Dan bent u hiervoor aansprakelijk. Daarom moet u volgens de wet een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Hulpverlening na een ongeval

Kan de quad door een ongeval niet meer verder rijden? Of bent u door een ongeval of diefstal niet meer in staat verder te rijden? Dan krijgt u hulpverlening. Binnen Nederland vervoeren verzekeraars u en uw quad naar een bestemming in Nederland.

Keuze: diefstal of total loss

Bij diefstal of total loss vergoeden verzekeraars de nieuw-, aanschaf- of dagwaarde van de quad. Dit is afhankelijk van de dekking Beperkt of Volledig Casco.

 • Nieuwwaarde is de verkoopprijs van de quad op moment van schade naar merk, model, type en uitvoering en in de fabriek aangebrachte extra’s.
 • Aanschafwaarde is de verkoopprijs van de motor, zoals vermeld op de originele aanschafnota van een bij de KvK ingeschreven dealer.
 • Dagwaarde is het bedrag dat nodig is om de motor te vervangen door een vergelijkbare motor.

Keuze: drie jaar aanschafwaardegarantie

Wordt uw quad gestolen of is deze total loss? Dan krijgt u het bedrag dat u voor uw motor heeft betaald tot een maximaal bedrag terug. Dat noemen wij aanschafwaardegarantie. Koopt u een nieuwe motor? Dan heeft u nieuwwaardegarantie. Dat betekent dat u het bedrag krijgt om precies dezelfde motor te kopen. Ook als deze motor duurder is geworden. U kunt deze dekking afsluiten, als u uw motor heeft gekocht bij een dealer.

Keuze: schade door brand of natuur

De quad verzekering met de dekking Beperkt Casco of Volledig Casco vergoedt schade door brand, storm, hagel, bliksem, overstromingen of een aanrijding met een dier.

Keuze: inbraak

De quad verzekering met de dekking Beperkt Casco of Volledig Casco vergoedt schade door een poging tot diefstal en inbraak. Dit is al verzekerd met de Beperkt Cascodekking.

Keuze: schade aan eigen quad

De quad verzekering met de dekking Volledig Casco vergoedt schade aan uw eigen quad. Ook als u deze zelf heeft veroorzaakt. Dit valt onder de Volledig Cascodekking.

Keuze: pechhulp

Krijgt u pech met uw quad in het buitenland? Dan heeft u recht op hulp of een vergoeding van de noodzakelijke kosten van hulp langs de weg tot een gemaximeerd bedrag. Dit valt onder de Volledig Cascodekking.

Speciaal kenmerk

De quad verzekering met de dekking Beperkt Casco of Volledig Casco biedt dekking voor accessoires, helm, kleding en bagage tot een gemaximeerd verzekerd bedrag. U kunt deze verzekerde bedragen verhogen.

Keuze: Schadeverzekering voor opzittenden

Door een verkeersongeval wordt letselschade van de bestuurder en opzittenden van de quad vergoed. Schade aan kleding en bagage is meeverzekerd. U bent ook verzekerd als de schade door uw schuld is ontstaan of als het niet duidelijk is wie aansprakelijk is.

Van een verkeersongeval is ook sprake als de bestuurder en opzittenden:

 • op of van de quad stappen
 • brandstof tanken
 • onderweg een (nood)reparatie aan de quad verrichten
 • in de onmiddellijke nabijheid van de quad hulpverlenen aan medeweggebruikers

Keuze: Verkeersrechtsbijstand

Verzekerd is het verhalen van schade door een ander aan u, uw quad, kleding, bagage of verlies van inkomen. Contractuele kwesties die verband houden met de quad, bv garantie, reparatie of koop van een quad. Ivm overtreding of misdrijf begaan met de quad. Inbeslagname van rijbewijs, kentekenbewijs of quad ivm gebruik van de quad.

Wat is niet verzekerd met de quad verzekering?

Bij schade ontstaan door opzet, bewust roekeloos gedrag, tijdens snelheidsritten, of het rijden zonder geldig rijbewijs. Misbruik alcohol, drugs en medicijnen. Bij schade tijdens verhuur of vervoer tegen betaling. Er zijn meer situaties die niet verzekerd zijn.

Diefstal

Diefstal is bij Beperkt Casco en Volledig Casco niet verzekerd als de quad niet beveiligd is met de standaard aanwezige sloten en aanvullend een ART categorie 4 goedgekeurd slot. Afhankelijk van de dekking en de cataloguswaarde kunnen verzekeraars uitgebreidere preventie-eisen stellen. In de offerte vindt u de werkelijke preventie-eisen.

Zijn er dekkingsbeperkingen?

Winterstop. Niet alle quadrijders rijden het hele jaar door. Met de winterstopkorting kunt u de quad verzekering in de periode 15 december tot 1 maart stop te zetten. Alle verzekerde risico’s die niet verbonden zijn aan ‘het rijden met de quad’ (dus risico’s tijdens stalling) blijven gedekt.

Eigen risico

Bij Beperkt en Volledig Casco heeft u een standaard eigen risico bij schade. U kunt ook voor een hoger eigen risico kiezen. Dan betaalt u minder premie.

Waar ben ik gedekt?

Op de Groene Kaart staat precies beschreven in welke landen u verzekerd bent.

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als u de quad verzekering aanvraagt, moet u alle vragen eerlijk beantwoorden. U moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk aan ons door.

Wanneer en hoe betaal ik?

U kunt kiezen of u uw premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per maand, per kwartaal en per half jaar betaalt u vaak een toeslag. Bij betaling per maand, kwartaal en half jaar wordt de premie automatisch geïncasseerd.

Beloning bij geen schade

U krijgt tot maximaal 80% korting op uw premie als u geen schade claimt.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

De quad verzekering begint op de datum die op het polisblad staat. Betaalt u de premie niet op tijd? Dan kunnen verzekeraars de quad verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn contract op?

Na het eerste jaar kunt u de quad verzekering dagelijks opzeggen.

Bovenstaande informatie geeft een samenvatting van de quad verzekering. In een offerte, de polis en de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor u wel of niet bent verzekerd. 

Wanneer mag ik op een quad rijden?

De eisen om op een quad te rijden verschillen per soort quad. Voor quads goedgekeurd als bromfiets, gelden bijvoorbeeld de verkeersregels voor bromfietsen. Een quad is een motorrijtuig met 4 wielen, zonder carrosserie. Een quad valt onder de voertuigcategorie 'driewielige motorrijtuigen' volgens het RDW.

Soorten quads

Er zijn 6 soorten quads:

 • Een quad die niet goedgekeurd is voor het gebruik van de openbare weg
 • Een quad goedgekeurd als bromfiets
 • Een quad goedgekeurd als driewielig motorrijtuig
 • Een quad goedgekeurd als personenauto
 • Een quad goedgekeurd als landbouw- of bosbouwtrekker
 • Een quad gebruikt als motorrijtuig met beperkte snelheid

Quad niet goedgekeurd op openbare weg

Beschrijving: Is een quad niet goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg? Dan mag u alleen op eigen terrein rijden dat niet voor het openbaar verkeer openstaat.

Wettelijke vereisten: Geen

Soort verzekering: Werkmaterieelverzekering

Quad goedgekeurd als bromfiets

Wettelijke vereisten: Wilt u een quad besturen die is goedgekeurd als bromfiets? Dan moet u voldoen aan de regels voor normale bromfietsen:

 • U moet minimaal 16 jaar zijn
 • U moet een bromfietsrijbewijs hebben
 • U moet een helm op
 • Uw quad heeft een kenteken

Soort verzekering: Bromfietsverzekering

Quad goedgekeurd als driewielig motorrijtuig

Wettelijke vereisten: Wilt u een quad besturen die goedkeuring heeft als motorvoertuig? Dan moet u voldoen aan de regels voor normale motorvoertuigen:

 • Minimaal 18 jaar oud zijn
 • Een quad met een kenteken hebben
 • Een geldig rijbewijs B hebben

Soort verzekering: Quad verzekering

Quad goedgekeurd als personenauto

Wettelijke vereisten: Om op een quad goedgekeurd als personenauto te mogen rijden, moet u:

 • Minimaal 18 jaar oud zijn
 • Een rijbewijs B hebben
 • Veiligheidsgordels om
 • Een quad met een kenteken hebben
 • U hoeft geen helm te dragen.

Soort verzekering: Quad verzekering

Quad goedgekeurd als landbouw- of bosbouwtrekker

Wettelijke vereisten: Om op een quad goedgekeurd als landbouw- of bosbouwtrekker te mogen rijden:

 • Moet u minimaal 16 jaar oud zijn
 • Een rijbewijs T hebben
 • Heeft de quad geen kenteken nodig
 • Is de maximum snelheid op de weg 25 kilometer per uur
 • U hoeft geen helm op

Soort verzekering: Werkmaterieelverzekering

Quad gebruikt als motorrijtuig met beperkte snelheid

Wettelijke vereisten: Om op een quad als motorrijtuig met beperkte snelheid te mogen rijden:

 • Moet u minimaal 16 jaar oud zijn
 • Moet u een rijbewijs T hebben
 • Moet de quad voldoen aan de defintie van een motorrijtuig met beperkte snelheid
 • Heeft de quad geen kenteken nodig
 • Is de maximum snelheid op de weg 25 kilometer per uur
 • U hoeft geen helm op

Soort verzekering: Werkmaterieelverzekering (special risk) 

Meer weten over de quad verzekering?

Heeft u vragen of wenst u meer informatie over de quad verzekering? Neem dan contact met ons op en bel 072-5642669 of mail uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn u graag van dienst met onafhankelijk advies, deskundige bemiddeling en professioneel polisbeheer van uw quad verzekering.